Vienas iš pagrindinių maisto pramonės iššūkių yra veiksminga bakterijų dauginimosi kontrolė arba šio dauginimosi sustabdymas. Vieni iš efektyviausių kovos su bakterijomis būdų yra produktų atvėsinimas ir užšaldymas.
Kai temperatūra yra mažesnė nei nulis, mikroorganizmų dauginimasis sparčiai mažėja. Dėl žemesnės temperatūros ir mažesnio laisvo vandens aktyvumo mikroorganizmams nepakanka vandens, reikalingo jų metabolizmo procesams.
Maisto produktų atvėsinimas sumažina bakterijų dauginimosi riziką. Greitas užšaldymas (taip pat vadinamas staigiu arba kriogeniniu užšaldymu) šią riziką sumažina dar labiau.
Taikant kriogeninį užšaldymą išsaugomos maisto produktų natūralios savybės. Užšaldant produktą susiformuoja ledo kristalai. Kuo jie mažesni ir kuo tolygiau pasiskirstę, tuo geresnė atitirpdyto produkto kokybė ir skonis. Greitas užšaldymas kriogeninėje temperatūroje yra vienintelis būdas užtikrinti, kad maži kristalai formuotųsi vienodai tiek produkto ląstelėse, tiek ir aplink jas.
Dešimtmečiais kaupta patirtis
Pasaulyje pirmaudami maisto atvėsinimo ir užšaldymo pažangių technologijų srityje, kelis dešimtmečius teikiame naujoviškus sprendimus. Mūsų kvalifikacija suteikia galimybių patenkinti svarbiausius jūsų poreikius. Galime pasiūlyti kriogeninių šaldiklių platų asortimentą.
Šaldant kriogeniniu būdu naudojamas anglies dioksidas ir azoto dujos, kad būtų greitai sumažinta produkto temperatūra. Tai taikoma maisto konservavimo ar geresnio apdorojimo tikslais. Kriogeninės suskystintos dujos leidžia veiksmingai, lanksčiai ir mažai triukšmo keliančiu būdu išlaikyti tikslią atšaldytų arba užšaldytų maisto produktų temperatūrą pervežant.
Anglies dioksido (CO2) sniegas, taip pat vadinamas sausu ledu, yra labai veiksminga ir paprasta naudoti atvėsinimo priemonė. Slėgiui sumažėjus iki atmosferinio, skystasis anglies dioksidas virsta kietu sniegu, kurio temperatūra yra -79º C (–109º F). Kieto pavidalo CO2 naudojamas produktams veiksmingai atšaldyti maišyklėse, maišytuvuose, konteineriuose, dėžutėse ir universaliose pakuotėse.
CO2 sniegu šaldoma efektyviausiai, kai kartu naudojamos pagal kliento poreikius suprojektuotos sniego tūtos arba antgaliai. Esame suprojektavę įvairios paskirties platėjančių antgalių, kuriais užtikrinamas veiksmingas sniego susidarymas ir greitas atvėsinimas. Taip pat siūlome įvairių sniego tūtų: rankinių, nešiojamų ir stacionarių įrenginių. Visa mūsų kriogeninio šaldymo įranga suprojektuota taip, kad būtų užtikrintas maksimalus efektyvumas ir būtų laikomasi aukščiausių pramonės higienos standartų.
Produktai
- Pieno produktai. Jautrių pieno produktų apdorojimas, ypač ledų sukietinimas, desertų stabilizavimas ir t. t.
- Sausi maisto produktai ir kepiniai. Pusiau iškeptos duonos užšaldymas, greitas bandelių, riestainių ir kitų paruoštų kepinių užšaldymas.
- Žuvis ir jūros gėrybės. Saugus visos žuvies ir žuvies filė, krevečių, moliuskų ir kitų vėžiagyvių apdorojimas.
- Vaisiai ir daržovės. Formos, struktūros ir skonio išlaikymas atšildžius, ypač vertingus produktus, pvz., braškes ir avietes.
- Mėsa. Mėsainių, griežinėliais pjaustytos mėsos, maltos arba kapotos mėsos ir pjaustytos mėsos (pvz., pjausnių) užteršimo rizikos sumažinimas iki minimumo.
Individualiu greičiu užšaldytų maisto produktų, paruoštų patiekalų, picų, tešlos ir keptų produktų, taip pat sumuštinių kokybės išsaugojimas.
CRYOLINE® – tai kriogeninis maisto produktų užšaldymas ir atvėsinimas.