Krevečių paviršių galima apsaugoti greitai panardinus jas į skystą azotą. Taip suformuojama lygi ledo plutelė, o tada produktą galima šaldyti toliau. Kriogeninis užšaldymas padidino syko (lot. Coregonus lavaretus) filė daugelio gamintojų pajamas dėl filė pagerėjusios išvaizdos ir skonio.
Didžiausia nauda
- Greitas užšaldymas sumažina varvėjimą ir išsaugo skonį.
- Užšaldymo proceso metu produktas mažiau išdžiūsta.
- Mažos investicinės sąnaudos.
- Trumpesnis įrangos priežiūros ir remonto laikas.
- Aukštas įrangos higienos lygis, todėl reikia mažiau valyti.
- Transporterio juostos nepalieka žymių ant pirminio užšaldymo metu sukietinto paviršiaus.
Gaminys |
CRYOLINE® | |||
MT | CS | SC | CF | |
Filė | *** | *** | *** | ** |
Visa žuvis | *** | ** | * | * |
Krevetės | *** | ** | * | |
Vėžiagyviai | *** | ** | * | |
Žuvies suvožtiniai | *** | *** | ** | * |
Marinuoti produktai | ** | ** | *** | ** |
Žuvis tešloje ar džiūvėsėliuose | *** | *** | * | * |