Oksidacija – tai cheminė reakcija, kurios metu ore aplink maistą ir gėrimus esantis deguonis reaguoja su produktais. Ji gali vykti kambario arba žemesnėje temperatūroje (t. y. įprastomis gėrimų, aliejaus, vaisių ir daržovių ar paruoštų maisto produktų saugojimo sąlygomis). Oksidacija taip pat gali vykti esant aukštesnei temperatūrai, pavyzdžiui, perdirbimo arba kepimo dideliame riebalų kiekyje metu.
AGA pagalba
Mes tiekiame maisto produktams apdirbti tinkamą naudoti azotą ir kitas inertines dujas, kurios užkerta kelią oksidacijai arba sumažina jos poveikį. Pavyzdžiui, azotas naudojamas tam, kad produktuose ir aplink juos būtų kuo mažiau deguonies. Inertinėmis dujomis produktas stabilizuojamas ir taip prailginamas jo galiojimo laikas.
Apgaubimas yra vienas iš trijų pagrindinių inertinimo procesų, naudojamų siekiant išvengti oksidacijos.
Ertmėse arba aplink produktą esančiame ore gali būti drėgmės ir deguonies. Didelio grynumo azotas yra visiškai sausas ir inertiškas, todėl jis nereaguoja su produktu, kai naudojamas pakuotėse kaip oro pakaitalas. Tai saugus ir patikimas būdas apsaugoti maistą nuo oksidacijos poveikio.
Mes taip pat tiekiame maistinių cisternų ar konteinerių pripildymo ar ištuštinimo sistemas su didelio tikslumo kontrolės vožtuvais. Šie vožtuvai išlaiko pastovią apsauginę atmosferą automatiškai reguliuodami azoto kiekį.
Apgaubimas azotu idealiai tinka cisternoms, kuriose laikomi perdirbami ir paruošti aliejai.