Oksidacija – tai cheminė reakcija, kurios metu ore aplink maistą ir gėrimus esantis deguonis reaguoja su produktais. Ji gali įvykti kambario arba žemesnėje temperatūroje (t. y. įprastomis gėrimų, aliejaus, vaisių ir daržovių ar paruoštų maisto produktų saugojimo sąlygomis). Oksidacija taip pat gali įvykti esant aukštesnei temperatūrai, pavyzdžiui, perdirbant arba kepant dideliame riebalų kiekyje.
Siūlome azotą ir kitas inertines dujas
Mes tiekiame maisto produktams apdirbti tinkamą naudoti azotą ir kitas inertines dujas, kurios užkerta kelią oksidacijai arba sumažina jos poveikį. Pavyzdžiui, azotas naudojamas tam, kad produktuose ir aplink juos būtų kuo mažiau deguonies. Inertinėmis dujomis produktas stabilizuojamas ir taip prailginamas jo galiojimo laikas.Prapūtimas yra vienas iš trijų pagrindinių inertinimo procesų, naudojamų siekiant išvengti oksidacijos.
Prapūtimo metu dujos, pavyzdžiui, azotas, anglies dioksidas ar argonas, dedamos į maistą ar gėrimus arba pučiamos per juos. Tuo būdu išstumiamos atmosferos dujos pakeičiant jas inertinėmis. Nepageidaujamos medžiagos išstumiamos, slopinant ir sumažinant nepageidaujamas chemines reakcijas su deguonimi. Tokiu būdu išsaugoma maisto produktų kokybė.