Sausų produktų ir kepinių sektorius tiekia daugybę miltų produktų – duoną, riestainius, pyragus, sausainius, pyragaičius ir makaronus. Vis daugiau tiekiama kepinių mišinių ir šaldytos tešlos produktų. Jie darosi vis populiaresni besiplečiančiose pusgaminių ir atšildomų produktų bei paslaugų rinkose, o kartu sudaromos sąlygos užsiimti kepimu neturintiems didelių įgūdžių vartotojams. Apdorojimo poreikiai ir galiojimo laiko reikalavimai yra tokie pat įvairūs, kaip ir patys kepimo procesai.
Kepimo sektoriuje labai svarbi temperatūros kontrolė, pavyzdžiui, siekiant užtikrinti, kad sausi ingredientai (miltai, saldikliai, riebalai ir mielės / raugas) sandėliavimo ir paskirstymo metu išliktų sausi ir neužkrėsti kenkėjais. Prieš pakuojant kepiniai turi būti atvėsinami maždaug iki 21 °C (70 °F). Pakankamai neatvėsintas produktas gali būti pernelyg trapus, drėgnas ir linkęs lūžinėti. Tolesniame etape pjaustymo, pakavimo ir vyniojimo procesų metu dėl minėtų maisto produktų specifikos, su jais turi būti elgiamasi atsargiai. Pavyzdžiui, prieš pjaustant produktus porcijomis, dažnai naudinga užšaldyti plutą, kad būtų išsaugotas jos tvirtumas ir forma bei paruošiama tolesniam užšaldymui.
Šiems poreikiams patenkinti sukūrėme įvairių atvėsinimo, užšaldymo, dezinfekavimo, stabilizavimo technologijų ir kitų paslaugų. Taip užtikriname puikų pasirengimą kiekviename jūsų gamybos grandinės etape.
Prieš apdorojimą
Mes sukūrėme specialią uždaro ciklo temperatūros valdymo sistemą. Sandėliavimo vietose ja užtikrinama papildoma apsauga nuo kenkėjų ir dezinfekavimas, nes konteineris apgaubiamas didelės koncentracijos anglies dioksidu (CO2).
Šaldymas
Mes taip pat parengėme įvairių užšaldymo ir atvėsinimo sprendimų, skirtų greitai ir efektyviai atvėsinti kepinius. Kitaip, nei naudojant spiralinius oro vėsinimo įrenginius, šiais siekiama padidinti produktyvumą ir produktų kokybę optimizuojant drėgmės kiekį ir sumažinant pelijimo pavojų. Šaldant kriogeniniu būdu, geriau išsaugomas produkto skonis ir struktūra.
Tvarkymas ir pakavimas
Priklausomai nuo jūsų tvarkymo ir produktų galiojimo laiko reikalavimų, siūlome įvairias technologijas bei metodus tvarkymo ir pakavimo procesams optimizuoti.
- Kriogeninis atvėsinimas / užšaldymas Kriogeninis užšaldymas yra puikus produktų sustingdymo būdas prieš juos pakuojant. Mes siūlome daugybę tyliai veikiančių, tačiau labai veiksmingų kriogeninių šaldiklių. Jūs galite naudoti juos kaip atskirus šaldiklius arba sujungti su jau naudojamais šaldikliais, siekdami greitai ir be didelių sąnaudų padidinti šaldymo apimtis.
- Pakuotės su modifikuota atmosfera Mes siūlome specialius dujų mišinius, kurie pagerina produkto kokybę, prailgina galiojimo laiką ir padidina produkcijos geografinę aprėptį.
Kremo įdarui paruošti
Galime patarti jums, kaip naudoti azotą kreminės konsistencijos kepinių įdarams gaminti, kad tie produktai būtų daug patrauklesni jūsų klientams.