Skystas azotas ledų gamyboje turi dvi paskirtis – jis greitai šaldo bei gamybos metu sukuria dramatišką atmosferą.
„Skystas azotas mums labai naudingas – jis greitai sušaldo ledų masę, sukuria įspūdingus garus, o ledai gaunasi labai švelnios tekstūros. Taip yra todėl, kad ledo kristalai leduose dėl labai žemos skysto azoto temperatūros poveikio išlieka labai maži. Be to, ledų gamybai nereikia naudoti cheminių medžiagų, todėl ledai išlaiko savo tikrą, natūralų skonį“, sako Kaili.
Skystą azotą patogu pervežti, todėl „Udu“ gali teikti mobilaus ledų gamybos baro paslaugą – tai labai apsimoka rengiant pristatymus verslo ar privačiose šventėse.
Kaili pasakoja, kad naudojant skystą azotą būtina laikytis specifinių atsargumo priemonių. Siekiant, kad skystas azotas naudojimo metu nieko nesužalotų, jis niekada nepilamas rankomis – tam skirtas specialus prietaisas, kurį naudojantis žmogus dėvi apsauginius akinius ir pirštines.
Šiuo metu „Udu“ siūlo virš 30 įvairių skonių ledų, tačiau griežto meniu nėra – klientai pagal pageidavimą gali patys pamėginti sukurti savo receptūrą. Ledų gamybai „Udu“ daugiausiai naudoja to metų laiko ingredientus, be to, ledų baras siūlo ledų ir veganams ar su alkoholiu.
„Tai, ką siūlome, nėra šiaip dar viena ledų rūšis – tai reginio ir skonio patirtis. Verslo klientams švenčių metu siūlome pažymėti savo logotipu ledų gamybos bloką ir indelius, ar net sukurti savo unikalaus skonio ledus iš norimų ingredientų. Įsitikinome, kad verslo klientams tai gali būti puiki rinkodaros priemonė”, sako Kaili.
Tekstas: Isabelle Kliger
Nuotrauka – „Udu“ skysto azoto ledų baras