„Carelian Caviar“ turi 8000 kv. m ploto žuvų ūkį, kurį sudaro 50 didelių talpyklų. Sąlygos talpyklose griežtai kontroliuojamos naudojant įvairias pažangias priemones. Visuose auginimo baseinuose yra 170 daviklių, kurie matuoja įvairius rodiklius – vandens sąlygas, įskaitant temperatūrą, rūgštingumą, nitratų ir deguonies kiekį.
Norint užauginti sveikas žuvis būtina naudoti kokybišką vandenį, kuriame būtų nuolat palaikomi tinkami deguonies kiekio ir kiti parametrai. Kad eršketai išgyventų ir užaugtų sveiki, turi būti nuolat palaikomos idealios jų aplinkos sąlygos. „Carelian Caviar“ taip pat naudoja švarias talpyklas, pripildytas švaraus šalto vandens.
„Mūsų ūkis įsikūręs Suomijos ežerų regiono viduryje. Paskutiniame augimo etape prieš pat ikrų gamybos etapą eršketai išleidžiami į Saimaa ežero vandens pripildytas susisiekiančias talpyklas be jokio pašaro. Būtent šis vanduo ir suteikia mūsų ikrams unikalų skonį“, sako „Carelian Caviar“ gamybos vadovas Jani Rantula.
Nors kiekvienas parametras savaime yra svarbus, pagrindinis sveikų žuvų auginimo veiksnys yra skystas deguonis.
„Be deguonies tiesiog nebūtų mūsų verslo – jis yra būtina sąlyga“, sako Jani Rantula ir paaiškina, kad vandeniui judant visu 50 talpyklų tinklu, jis nuolat turi būti papildomas deguonimi.
„Palaikyti tinkamą deguonies lygį yra be galo svarbu, nes jei jis yra per mažas ar per didelis, tai neigiamai paveiks žuvų augimą“, sako jis.