Pildami alų į bokalą norime kuo geriau pajusti alaus aromatą. Alaus puta svarbi tuo, jog ji išlaiko alaus aromatą ir šviežumą bokale. Jei alų į bokalą įpilsime per greitai, dalis aromato ir anglies dioksido išgaruos, o jei leisime alų pamažu bokalo kraštu, gali būti, kad puta tiesiog nesusidarys! Taigi įvairių rūšių alų reikia pilti skirtingai, o taip pat būtina atsižvelgti į bokalo tipą. Alaus bokalų išvaizda ir forma gali būti įvairi – kad bokalas pabrėžtų tam tikras alaus savybes, pavyzdžiui, putos formavimąsi, vaizdą, kvapą ar skonį, kuriami įvairių formų bokalai.
Siauruose aukštuose bokaluose gauname didesnę putą. Geriant iš aukšto bokalo alus liečiasi su liežuvio galine dalimi – būtent šioje dalyje yra kartumo receptoriai. Tokie bokalai idealiai tinka pilstneriui Siaurėjantis bokalo viršus geriau išlaiko putą ir kvapą, o geriant skonis juntamas burnos viduryje. Sudėtingesnės receptūros alui labiau tinka plono stiklo varpo formos platūs bokalai. Saldumo receptoriai yra liežuvio priekyje, taigi svarbu, kad alus nutekėtų visa burna – tik taip atsiskleis visa alaus skonio gama.
Taigi alui galioja ta pati taisyklė kaip ir vynui – kiekvienai alaus rūšiai – savas bokalas!