Tokio sudėtingo džino nepagaminsi pernakt, tačiau Bareksten atveju didžioji dalis darbo nudirbama būtent naktį.
„Aš – tikras pelėda, todėl pirmas mano gėrimo kūrimo etapas paprastai vyksta naktį, mano virtuvėje“, pripažįsta Bareksten. Pasak jo, dažnai anksti ryte jį dar galima užtikti virtuvėje eksperimentuojant su įvairiais atskirais prieskoniais. Dažniausiai jis juos renka ar užaugina pats.
„Stengiuosi išmėginti viską, ką turiu po ranka. Kai tik pagalvoju, kad koks nors augalas galėtų suteikti džinui išskirtinio skonio, iš pradžių distiliuoju jį atskirai, kad sužinočiau, kas lemia jo skonines savybes, o tada galvoju, kaip jis derėtų recepte su kitais ingredientais.“
Radus naują tinkamą ingredientą jis perduodamas „OSS Craft Distillery“ laboratorijai, kur jis ištiriamas ir įtraukiamas į bandomąjį naujo recepto distiliavimą.
„Iki šiol atlikau maždaug 250 distiliavimų. 5–10 bandymų visiškai pasiteisino – su atrinktais ingredientais atlikome standartinio dydžio 600 litrų talpos distiliavimą, o vėliau naujieji receptai pelnė mums pasaulinį garsą“, užbaigia Stig Bareksten.
Tekstas – Isabelle Kliger
Nuotrauka – KIND